Zorgverzekering

Op het moment dat u 18 jaar bent geworden, bent u in Nederland verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. U kunt ook de polis van uw ouders overnemen, echter zult u hiervoor dan wel gewoon premie moeten gaan betalen. Aan het eind van elk jaar kunt u overstappen van zorgverzekering, u kunt dan een verzekering afsluiten bij een nieuwe verzekeringsmaatschappij. Het is belangrijk om geruime tijd voordat u 18 jaar wordt de zorgverzekering al af te sluiten, anders loopt u het risico dat u een tijd onverzekerd bent. De zorgverzekering zal in elk geval pas op uw 18e verjaardag (of een maand daarna) ingaan.

Zorgverzekering vergelijken

De verschillende verzekeringsmaatschappijen hanteren natuurlijk ook andere prijzen. Omdat u een jaar vastzit aan de verzekering is het toch wel verstandig om vooraf goed te vergelijken. Hieronder kunt u de goedkoopste verzekeringsmaatschappijen direct vergelijken.


Basiszorgverzekering

De basiszorgverzekering is de goedkoopste verzekeringsvorm. Het is elke Nederland die minimaal 18 jaar is verplicht om een basiszorgverzekering af te sluiten. Het afsluiten van een basisverzekering kan bij een groot aantal verschillende verzekeringsmaatschappijen. Met een basisverzekering bent u verzekerd tegen de belangrijkste ziektekosten.

Vrijwillig eigen risico

Bij het afsluiten van een basisverzekering kunt u kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Standaard is het eigen risico €360, maar u kunt dit bedrag naar eigen inzicht verhogen. Een hoger vrijwillig eigen risico zorgt ervoor dat de maandelijkse premiekosten (flink) dalen.

Aanvullende zorgverzekering

De aanvullende zorgverzekering is niet verplicht, maar verzekerd u tegen eventuele aanvullende ziektekosten. Met een aanvullende zorgverzekering bent u verzekerd tegen veel meer ziektekosten, het kan dus wel erg nuttig zijn om een dergelijke verzekering af te sluiten.

Zorgtoeslag aanvragen

Nadat u een zorgverzekering hebt afgesloten kunt u in de meeste gevallen ook direct Zorgtoeslag aanvragen via Zorgtoeslag.nl. Ga direct naar deze link om zorgtoeslag aan te vragen!
Zorgtoeslag aanvragen >>

Hulp nodig?

Aanvragen, wijzigen of stopzetten van de zorgtoeslag? Regel het hier.

Vragen over Zorgtoeslag?

Contacteer Zorgtoeslag.