Zorgtoeslag wijzigingen doorgeven

Aan het eind van elk jaar wordt de hoogte van de zorgtoeslag voor het aankomende jaar bepaald door de Belastingdienst. Deze berekening is gebaseerd op uw inkomen in het vorige jaar. Op het moment dat u verwacht minder te gaan verdienen in het komende jaar, dan is het belangrijk om dit tijdig door te geven aan de Belastingdienst. Op die manier ontvangt u een berekening die beter aansluit op de werkelijk te ontvangen zorgtoeslag. Het voordeel van tijdig wijzigingen doorgeven is dat u altijd een actueel bedrag aan zorgtoeslag ontvangt. U voorkomt hiermee dat u de zorgtoeslag uiteindelijk moet terugbetalen.

U kunt de wijzigingen direct via Zorgtoeslag.nl doorgeven!

Wijzigingen doorgeven >>

Veranderingen in financiële situatie

Indien er veranderingen zijn in uw financiële situatie, bijvoorbeeld het wegvallen van een toeslagpartner, dan is het belangrijk om hiervan melding te maken bij de Belastingdienst. Het is namelijk goed mogelijk dat dit invloed heeft op uw recht op zorgtoeslag of op de hoogte van de door u te ontvangen toeslag. Ook op het moment dat u of uw toeslagpartner meer gaan verdienen of plotseling beschikken over meer vermogen, dan moet dit worden aangegeven bij de Belastingdienst door een wijziging door te voeren.

Rekeningnummer veranderen zorgtoeslag

Ook voor meer praktischere zaken zoals het veranderen van uw rekeningnummer bij de Belastingdienst is het belangrijk om een wijziging door te voeren. Het duurt ongeveer 2 weken voordat de wijzigingen van het rekeningnummer goed bij de Belastingdienst zijn verwerkt, het is dus belangrijk om dit tijdig te doen.

Wanneer gaan de wijzigingen in?

Als u een wijziging doorgeeft in uw inkomen, dan zal dit vrijwel direct in het systeem van de Belastingdienst worden aangepast. Indien nodig ontvangt u binnen enkele dagen tot maximaal enkele weken een nieuwe berekening voor uw zorgtoeslagen van de Belastingdienst.

Zorgtoeslag stopzetten

Hebt u geen recht meer op zorgtoeslag? Dan is het belangrijk om de toeslag tijdig te stoppen. Het stoppen van de zorgtoeslag neemt slechts enkele minuten van uw tijd in beslag met het programma van Zorgtoeslag.nl.
Zorgtoeslag stopzetten >>

Hulp nodig?

Aanvragen, wijzigen of stopzetten van de zorgtoeslag? Regel het hier.

Vragen?

Contacteer Zorgtoeslag.