Zorgtoeslag 2013

Voor 2013 is het maximaal te ontvangen bedrag aan zorgtoeslag €1.060 voor alleenstaanden, voor gezamenlijke toeslagpartners bedraagt dit bedrag €2.062. Op het moment dat u denkt dat u in 2013 te veel of te weinig zorgtoeslag hebt ontvangen, dan kunt u nu in 2015 alsnog met terugwerkende kracht de toeslag aanvragen bij de Belastingdienst. Zorgtoeslag 2013 aanvragen doet u hier.

Maximaal inkomen zorgtoeslag 2013

U mag in 2013 maximaal €30.393 verdiend hebben (op het moment dat u alleenstaand bent) om recht te houden op zorgtoeslag. Indien u een toeslagpartner hebt, dan mag het gezamenlijke inkomen niet hoger zijn dan €42.438. Indien u boven dit inkomen komt, dan vervalt uw recht op zorgtoeslag.

Zorgtoeslag 2013 aanvragen terugwerkende kracht

Voor senioren gelden er andere regels voor de hoogte van het vermogen. U kunt in dat geval de website van de Belastingdienst raadplegen voor het actuele bedrag in uw persoonlijke situatie.

Zorgtoeslag aanvragen >>

Maximaal vermogen zorgtoeslag 2013

In 2013 mag u maximaal een bedrag van €101.13 aan vermogen hebben. Hierbij wordt rekening gehouden met het heffingsvrije vermogen van €21.139 dat in dat jaar gelde. Boven dit heffingsvrije vermogen mag u nog eens €80.000 aan overig vermogen hebben. Indien u minder dan het aangegeven vermogen hebt, dan zult u evenredig aan uw inkomen in dat jaar recht hebben op zorgtoeslag.

Maximaal vermogen AOW-leeftijd zorgtoeslag

Mensen die de AOW-leeftijd hebben bereikt komen in aanmerkingen voor speciale regeling wat betreft het vermogen. Senioren mogen over het algemeen dus meer vermogen hebben om het recht op zorgtoeslag te behouden. Hebt u in 2013 echter boven de hierboven genoemde bedragen verdiend, dan hebt u geen recht op zorgtoeslag aanvragen.

Zorgtoeslag 2013 aanvragen

Afgezien van de veranderingen in de hoogte van het vermogen en de hoogte van het inkomen kunt u voor 2013 met terugwerkende kracht zorgtoeslag aanvragen, als u in 2015 daar ook recht op hebt. Het zorgtoeslag 2013 aanvragen kost slechts enkele minuten van uw tijd. Op het moment dat u met terugwerkende kracht aanvraagt, dan zal het volledige bedrag waar u recht op het in één keer op uw rekening worden gestort.

Zorgtoeslag aanvragen >>

Hulp nodig?

Aanvragen, wijzigen of stopzetten van de zorgtoeslag? Regel het hier.

Vragen?

Contacteer Zorgtoeslag.