Zorgtoeslag berekenen

De zorgtoeslag is één van de toeslagen waar een groot gedeelte van de Nederlanders recht op heeft. In 2014 hebben ruim 5 miljoen Nederlanders zorgtoeslag kunnen aanvragen. De hoogte van de zorgtoeslag is afhankelijk van een aantal factoren, waarbij uw inkomen het zwaarst weegt. Om te bepalen wat het bedrag aan zorgtoeslag is wat u van de Belastingdienst zult ontvangen, kan het voor u interessant zijn om de zorgtoeslag te berekenen. Het berekenen van uw zorgtoeslag kan via Zorgtoeslag.nl.

Het bedrag dat u maandelijks aan zorgtoeslag kunt ontvangen van de overheid kan wel oplopen tot €78, dan is het natuurlijk wel de moeite waard om te kijken of u hier daadwerkelijk recht op hebt.

Zorgtoeslag berekenen >>

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen voor zorgtoeslag?

Om in aanmerking te kunnen komen voor zorgtoeslag, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet u minimaal 18 jaar zijn, beschikken over de Nederland nationaliteit en ook woonachtig zijn in Nederland en een zorgverzekering hebben afgesloten. De zorgtoeslag is een tegemoetkoming in de zorgkosten, voor uw 18e levensjaar hoeft u bijvoorbeeld nog geen zorgverzekering af te sluiten. U ontvangt in dat geval dan ook geen zorgtoeslag.

Daarnaast gelden er ook een aantal aanvullende eisen, zo mag u bijvoorbeeld maar tot een bepaald bedrag verdienen om het recht op zorgtoeslag te behouden. Tot slot mag u ook niet teveel vermogen hebben.

De hoogte van de zorgtoeslag berekenen

Op het moment dat u recht hebt op zorgtoeslag, dan wilt u natuurlijk wel graag de hoogte van de zorgtoeslag berekenen. De hoogte is van een aantal factoren afhankelijk, maar is voornamelijk afhankelijk van het inkomen. Op het moment dat u veel verdiend, dan zal het maandelijkse bedrag aan zorgtoeslag wat u ontvangt van de Belastingdienst lager of zelfs nul zijn. Hoe minder u verdiend, u hoger de zorgtoeslag is. Als u een bedrag tot €19.000 per jaar verdiend (alleenstaand), dan ontvangt u de maximale zorgtoeslag (€78 in 2015).

Zorgtoeslag berekenen & aanvragen

Wilt u zeker weten wat de hoogte van de zorgtoeslag is in uw persoonlijke situatie? Bereken de hoogte van de zorgtoeslag dan direct op Zorgtoeslag.nl en vraag daarna uw zorgtoeslag meteen aan!

Berekenen & aanvragen >>

Hulp nodig?

Aanvragen, wijzigen of stopzetten van de zorgtoeslag? Regel het hier.

Vragen?

Contacteer Zorgtoeslag.