Zorgtoeslag stopzetten

Op het moment dat u geen recht meer hebt op zorgtoeslag, dan is het belangrijk om de toeslag tijdig stop te zetten. Er zijn verschillende redenen om de zorgtoeslag stop te zetten, hieronder staat de voornaamste redenen:

- Uw inkomen is te hoog geworden om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag
- Uw vermogen is te hoog geworden om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag
- U gaat verhuizen naar het buitenland
- U wilt geen zorgtoeslag meer ontvangen

Het stopzetten van uw zorgtoeslag kan gemakkelijk via de website Zorgtoeslag.nl, binnen enkele minuten is uw zorgtoeslag dan stopgezet en u hebt er zelf geen omkijken naar.

Zorgtoeslag stopzetten >>

Waarom zet ik zelf mijn zorgtoeslag stop?

Door zelf uw zorgtoeslag stop te zetten voorkomt u dat u de zorgtoeslag terug moet betalen als blijkt dat u uiteindelijk geen recht erop heeft. U hoeft niet bang te zijn om de toeslag mis te lopen, want als aan het eind van het jaar alsnog blijkt dat u recht zou hebben op zorgtoeslag, dan ontvangt u dit alsnog netjes van de Belastingdienst. U kunt in dat geval met terugwerkende kracht zorgtoeslag aanvragen.

Zorgtoeslag.nl - Binnen enkele minuten uw zorgtoeslag stopgezet

Zorgtoeslag.nl begeleidt mensen bij het berekenen, aanvragen en stopzetten van de zorgtoeslag. Vaak blijkt dit nog een vrij lastig proces te zijn, aangezien tegenwoordig alles via het internet geregeld moet worden. Partijen als Zorgtoeslag.nl zorgen ervoor dat uw zorgtoeslag wordt stopgezet, zonder dat u hier verder omkijken naar heeft. Op deze manier weet u in ieder geval dat uw zorgtoeslag echt goed is stopgezet en dat u later niet alsnog zorgtoeslag moet terugbetalen.

Wanneer ontvang ik weer zorgtoeslag als ik het stopzet?

Als u een wijziging doorgeeft in uw inkomen, dan zal dit vrijwel direct in het systeem van de Belastingdienst worden aangepast. Indien nodig ontvangt u binnen enkele dagen tot maximaal enkele weken een nieuwe berekening voor uw zorgtoeslagen van de Belastingdienst.

Zorgtoeslag stopzetten

Als u uw zorgtoeslag hebt stopgezet, dan ontvangt u pas weer zorgtoeslag als u aangeeft dit te willen ontvangen. Het opnieuw aanvragen van zorgtoeslag na stopzetting kan ook via de website van Zorgtoeslag.nl.

Zorgtoeslag aanvragen >>

Hulp nodig?

Aanvragen, wijzigen of stopzetten van de zorgtoeslag? Regel het hier.

Vragen?

Contacteer Zorgtoeslag.